5 belangrijke tips voor je WordPress website

Mooie afbeeldingen voor je website

12 maart 2017 • Geen categorie

Heb je een (WordPress) website en houd je een blog bij? Dan weet je vast wel dat het soms erg lastig kan zijn om goede afbeeldingen te vinden voor bij je blogs.. ? Ik heb hieronder een lijst opgesteld van handige websites die (zowel betaalde als gratis) stockphoto’s aanbieden.


Premium stockphoto’s (niet gratis)

Shutterstock.com Groot aanbod, hoge kwaliteit van de foto’s. Minimale afname is 5 stockphoto’s met een prijs van €39,-
iStockphoto.com Groot aanbod, hoge kwaliteit van de foto’s. Minimaal 3 credits met een prijs van €24,-. LET OP: Je koopt drie credits, niet 3 afbeeldingen. Sommige afbeeldingen kosten meerdere credits.
Bigstockphoto.com Hoge resolutie, goede kwaliteit. Verschillende abonnementen. Wel ideaal als je veel afbeeldingen wilt gebruiken.
Dreamstime.com Groot aanbod, hoge kwaliteit van de foto’s. Minimale afname 11 Credits voor €13,99. LET OP: Je koopt 11 credits, niet 11 afbeeldingen. Sommige afbeeldingen kosten meerdere credits.

Allemaal leuk en aardig, maar jullie gebruiken natuurlijk liever gratis stockphoto’s ? Snap ik, gratis is altijd leuker. Hieronder een overzicht van een aantal websites die gratis stockphoto’s aanbieden.


Gratis stockphoto’s

Pexels.com Groot aanbod, goede kwaliteit. Ook in grote afmetingen beschikbaar.
Pixabay.com Groot aanbod, goede kwaliteit.
Unsplash.com Niet een heel groot aanbod, maar er zitten wel echt juweeltjes tussen.
FreerangeStock.com Kwaliteit van premium stockphoto’s is over het algemeen veel hoger, maar ook hier zitten wel leuke foto’s tussen.
 LittleVisuals.co Elke week 7 nieuwe foto’s. Zoekfuncties zit verstopt; klikt op de kleine groene knop aan de linkerkant van het scherm.
StartupStockphotos.com Stockphoto’s voor “start ups”, kleine bedrijven, ZZP’ers, etc.
TravelCoffeeBook.com Stockphoto’s over reizen.
BarnImages.com Foto’s over vanalles en nog wat, goede kwaliteit.
Gratisography.com Groot aanbod, goede kwaliteit. Foto’s van vanalles en nog wat.
FreeImages.com Groot aanbod, maar ik vind zelf de kwaliteit nogal tegenvallen. Als je goed zoekt zit er hier en daar wel iets leuks tussen.
FreeStockPhotos.com Verreweg de lelijkste website die ik in tijden heb gezien.

Gratis illustraties en icons

Wil je liever icons of illustraties gebruiken in plaats van “gewone” foto’s? Hieronder een klein lijstje met enkele websites die dit aanbieden;


Fonts/lettertypes

En om de verzameling helemaal compleet te maken; hieronder een klein lijstje met websites waar je fonts/lettertypes kunt downloaden.


LET OP: Rechten op afbeeldingen

Let goed op voordat je iets download en op je website plaatst. Zorg ervoor dat het mág. Wees verstandig en houd ook bij waar je het gedownload hebt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Menu Title